Stevia sötningsmedel ger alla möjlighet att njuta av godis
Jag börjar med Stevia sötningsmedel för att så många folk har ofördelaktig erfarenhet av det naturliga sötningsmedlet Stevia. Det har bismak, smakar dåligt alternativt smakar lakrits. Hur mycekt man än sötar blir det inte sött.
Detta beror på en enda sak – dålig kvalitet. När företagten köper Stevia så kostar det som rent pulver mellan några hundra kronor och flera tusen kronor. Det har begränsad löslighet i vatten.
Bara ett fåtal växtvarianter smakar bra – och kostar då tusentals kronor per kg. Ofta är minimibeställningen så stor att små företag ej har råd. Endast ett fåtal leverantörer – mindre än en handfull – ligger i spetsen och har växtvarianter vilka ger en välsmakande sötman. De flesta Steviasäljare vet inte ens vilka dessa företag är.
Resultatet utav det här är att 98% av alla stevia som säljas är den billiga Stevian av låg kvalite.
Den som vill smaka en premium kvalitet Stevia kan köpa Stevia sötmedel på denna länk.
Stevia sötningsmedel är bra allmän målgrupper som vill undvika strösocker/kolhydrater/blodsockerpåverkan eftersom det varken innehåller kolhydrater alternativt några som helst kalorier.
Stevia sötningsmedel är ett bra val för den som inte vill ge upp godis men beredvilligt undviker samtliga de dåliga effekterna som strösocker för med sej. Att ämna hålla sig ifrån socker är vanligt och kommer ur fler än en motiv.
Sockersjuka är en sjukdom som egentligen innehåller många olika varianter, men främst av ett par olika typer som lätt egentligen heter typ 1 och art 2 sockersjuka. Det latinska namnet för sockersjuka är sockersjuka mellitus som betyder något i stil med «det som går igenom med smak av honung». Tidigare kallade man diabetes för sockersjuka, ett begrepp som vissa ännu använder sig av även man hör ordet allt mer sällan, men rent medicinskt är det fel uttryck.
Vad som händer i kroppen när man har diabetes har att göra med insulinet. Insulinet är det som gör att kroppen tillgodogör sej handlingskraft med vettig distribution samt lider man av typ 1 sockersjuka så producerar kroppen inte egentligen med eget insulin. Man känner sig då less, törstig och börjar dofta aceton. Man går oxå snabbt dra ned i kilon. Art 1 sockersjuka är ett livshotande läge om det inte behandlas. Det är också kroniskt så har man en gång blivit typ 1 diabetiker så är man det för resten av livet och får ta insulinsprutor 4 gånger om dagen.
Art 2 sockersjuka är en mildare form och drabbar mestadels äldre, överviktiga personer, samt är man rökare föreligger en större chansning att drabbas. Då är det allmänt inte insulinbrist som är problemet, men andra former av insulinkänslighet. Detta brukar man kunna få rätt på med hjälp av en kontrollerad diet, viktnedgång och kanhända botemedel.
Är man insulinkänslig så bör man vara aktsam med kolhydrater då en insulinkänslig anatomi inte hanterar det som en vanlig anatomi gör. Det innebär ju inte att man vill avbryta äta godis och idag finns det val allmän. Stevia sötningsmedel påverkar inte blodsockret över huvud taget, det är ett naturligt sötningsmedel som växer i Sydamerika och i Japan utgör det 40 % av försäljningen av sötmedel. Stevia är mycket sött – ungefär 300 gånger sötare än socker, så blott enormt en aning behövs.
Andra anledningar till att man vill dra minska på sockerintaget kan hava med hälsan att göra, man antagligen vill gå dra ned i kilon, eller ta bättre hand som sina garnityr. Samtliga känner till ju vilken dålig effekt socker har på våra tänder. För vår form gör socker heller inga direkta under samt det blir allt vanligare att man utesluter inte bara kolhydrater ur sin diet, utan samtliga kolhydrater. Kroppen håller då in i ett tillstånd som heter ketos samt börjar bilda ketoner som tar över insulinets arbete. Istället för kolhydrater som blir till blodsocker så blir det lagrade fettet kroppens primära bränsle. Viktnedgången blir på så fason enormt effektiv, men det innefattar att man får i sej nog med fett samt äggviteämne för att idas med en kolhydratfri föda.
—
LCHF sötmedel är räddaren i nöden när sötsuget slår till
LCHF sötningsmedel är sötmedel utan kolhydrater – alternativt med väldigt en aning kolhydrater. LCHF är en förkortning för Low Carb High Fat, eller kolhydratreducerad diet på svenska. Det är en populär metod för att gå ner i vikt samt har för många blivit en livsstilsdiet alldenstund de anser att de positiva hälsoeffekterna är så flera.
När man håller på en LCHF diet så ska man undvika kolhydrater, helst helt vilket är besvärligt, men man får bestämt maximum erövra 40 gram kolhydrater per dag. Å andra sidan får man i bestämmelse äta ledigt av proteiner samt fett för att stilla hunger samt tillfredsställa kroppens energibehov.
Kolhydrater finns i mycket, fralla, makaroner, vitt ris, frukt, många grönsaker samt rotfrukter, sötsaker m. m. Allting som kan omvandlas till socker i kroppen är tabu. Det man får äta är rent fett som i smör, grädde samt fläsk, därtill protein som man framförallt finner i kött samt ägg. Det kan kännas motsägelsefullt att äta bacon till morgonmål när man vill gå ned i vikt, men följer man LCHF så är det fritt fram för det.